Horloge kopen? Hier moet je op letten.

Een horloge is een sieraad wat je elke dag bij je draagt. Grote kans dat je opzoek bent naar een mooi horloge maar dat je deze niet eens zal gebruiken om te tijd te bekijken.  Dat klinkt gek maar tegenwoordig is een horloge zoveel meer dan een functioneel accessoire. Met een stijlvol horloge maak jij je outfit echt compleet!
En juist daarom is het belangrijk om een horloge te kiezen wat echt bij je past. Wij vertellen je waar je op moet letten als je een horloge gaat kopen!
  1. Het uurwerk

In de horlogewereld spreek je van twee typen uurwerken: quartz en mechanisch. Een mechanisch horloge wind je zelf op door hem te dragen (beweging) of door handmatig op te winden via het windmechanisme. Dit zijn de echte klassieke horloges zoals ze vroeger gemaakt werden. Deze zijn erg functioneel en vaak een stuk duurder dan quartz horloges. Het nadeel is wel dat deze vaak gedragen moeten worden om te blijven lopen om zo het mechanisme draaiende te houden.

Een quarz horloge loopt op batterij en deze kun je vaak vervangen als je horloge stil staat. Hierin zijn ook weer diverse soorten uurwerken te vinden, sommige (ook afhankelijk van de prijsklasse) gaan langer mee dan de ander. Hierbij is het dus slim om te kijken naar het soort uurwerk wat het horloge heeft.

In de horloges van VIGI zit een Mitoya uurwerk: dit Japanse mechanisme staat bekend om zijn nauwkeurigheid en om de celbatterij die zo’n 2-tot-3 jaar mee gaat. En is je batterij leeg? Dan kun je gemakkelijk een nieuwe batterij laten plaatsen door bijvoorbeeld een juwelier. 

  1. Het soort glas

Liever geen krasjes op je horloge? Dan is het niet slim om te kiezen voor een kunststof kast. Kies bijvoorbeeld voor mineraalglas: dit materiaal is uitermate geschikt voor alledaags gebruik en zal langer mooi blijven.  Alle horloges van VIGI bevatten dit mooie mineraalglas. 

  1. Het soort bandje

Horloges komen in eindeloos veel varianten. Het is slim om te bedenken welk materiaal past bij jouw dagelijkse lifestyle. Houd je van comfort? Dan kun je kiezen voor een leren bandje.

Leren bandjes kunnen in het begin misschien wat stroef aanvoelen maar je zult merken dat nadien jij jouw horloge vaker hebt gedragen het leer heerlijk soepel om je pols valt zodat jij je horloge nooit meer af wil doen.

Kom je dagelijks veel in aanraking met water, bijvoorbeeld omdat je jouw handen vaak moet wassen of omdat je veel buiten bent? Dan zijn onze stalen bandjes weer meer geschikt. Dankzij het materiaal blijven ze extra lang mooi en kun je jouw horloge(bandje) goed schoon houden. 

Bij VIGI zijn alle horlogebandjes verwisselbaar, zo kun je makkelijk switchen tussen verschillende stijlen. Wij gebruiken 316L Stainless Steel Premium staalkwaliteit bandjes die extra lang mooi blijven.

Benieuwd naar de combinaties? Neem hier een kijkje voor al onze verwisselbare bandjes. 

  1. De garantie

Een horloge van goede kwaliteit komt ook met een garantieperiode. Dit is dus goed om op te letten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij VIGI krijg je standaard 2 jaar garantie op het uurwerk, de wijzers én de wijzerplaat. Zo weet je zeker dat je lang plezier hebt van jouw nieuwe accessoire!

Benieuwd naar de volledige collectie van VIGI? Hier kun je alle modellen bekijken.